Enhet - i påvens namn (Radio Maranata)


Klicka här och lyssna till Radio Maranata (30 min) med anledning av påvens och patriarkens gemensamma deklaration som undertecknades på Kuba:

"Påven går ännu längre än så. Han uppmanar till enhet mellan alla religioner. Under devisen jag tror på kärleken har Vatikanen publicerat en video där flera olika religioner ställs sida vid sida.- Alla har sin väg till Gud, är påvens budskap i en vädjan om fred och samförstånd.  


Det är sant att Jesus bad om enhet. Enligt Bibeln uttryckte han sig så här:
– Jag ber att de alla ska vara ett, och att de ska vara i oss liksom du, Far, är i mig och jag i dig. Då ska världen tro att du har sänt mig (Joh 17:21). Det är den enheten vi värnar om - inte enhet med andra religioner. Huvudpersonen i sann, andlig enhet är och kommer för evigt att vara Jesus - ingen annan!"

Kommentarer