Mörkläggningen kring påvens död

Läsvärd och avslöjande bok.
Det var den 29 september 1978 på morgonen som påven Albino Luciani hittades död i sin säng efter endast 33 dagar i sitt ämbete, han blev vald den 26 augusti. Kvällen innan hade han gått till sängs fullt frisk och han var endast 65 år. Nyligen hade han genomgått en fullständig medicinsk undersökning som varit helt positiv. Vatikanen vägrade att göra någon obduktion,
inget blodprov fick tas, inga organ fick undersökas. Bara en liten mängd blod hade kunnat ge en rättsmedicinsk specialist svar på om närvaron av giftiga ämnen.

Ovanstående är hämtat från en recension av boken I Guds namn, där en mängd trovärdig bevisföring presenteras som hävdar att påven Johannes Paulus I mördades. Boken ger en otäck inblick i Vatikanens smutsiga ekonomi och berättar hur man inför den nu döde påvens försök att reformera Vatikanen inifrån, tvingades röja honom ur vägen.

Som svar på Yallops bok har det från katolskt håll presenterats många försök till förklaringar - eller bortförklaringar. Det man i stort sett säger är att Albino Luciano drabbades av en hjärtattack. Att man vägrade obducera den döda kroppen och till och med nekade lämna blodprov är inte bara misstänkt utan också mycket komprometterande för Vatikanes styre.

Tidningen Dagen väljer att okritiskt publicera en högt uppsatt katolsk röst som hävdar att alla misstankar om brott bakom Albinos död inte är något annat än konspirationer. Synpunkten är viktigt inför en planerad helgonförklaring av påven.

Förmodligen kommer saken även att debatteras inom kort på Aletheia,  Apg29 och andra forum.

Kommentarer

Anonym sa…
Kommenterade nyligen i annan blogg:

" 'Ryktet om att Johannes Paulus I, som var påve under 33 dagar 1978, skulle ha mördats stämmer inte. Det hävdar en högt uppsatt person inom Katolska kyrkan.'

Det finns högt uppsatta personer inom katolska kyrkan som påstår att Maria är evig jungfru och har uppstått från det döda samt farit till himmelen och där blivit medåterlöserska."

På senare tid har det framkommit uppgifter om att även Johannes Paulus II blev mördad av sina egna p g a alltför stor reformiver. Genom det efterföljande valet av Ratzinger som ny påve fick de en pålitlig och konservativ ärkemonark.