Maranata gömde utsatta fosterbarn

Facsimil ur Midnattsropet 1988
Under 80-talet skrev media flitigt om hur Maranata och Arne Imsen gömde barn undan myndigheterna. Det var många föräldrar som under de åren sökte sin tillflykt till församlingen efter att ha blivit utsatta av myndighetsövergrepp. Jag minns hur både mödrar och fäder tvingades leva under svår press och vara beredda att vilken minut som helst under dygnets alla timmar flytta från ett gömställe till ett annat, för att undkomma 'lagens långa arm'.
Att jag skriver om detta nu beror på att DN publicerade en kortare intervju med ett av de fosterhemsplacerade barnen som under en tid fann sin tillflykt hos Maranataförsamlingen. Så här skriver DN:
Klipp ur Nerikes Allehanda 1983
Självklart rymde Joakim, men fångades in och var snart tillbaka i fosterpappans våld. 1988 lyckades han till slut fly till Stockholm där Maranatapastorn Arne Imsen hjälpte Joakim att bli kvitt fosterhemsplaceringen.

Kommentarer

Marguerite sa…
Ja, Arne har gjort så mycket gott tillsammans med er syskon,och har varit till MYCKET STOOOR VÄLSIGNELSE!!! Tyvärr är det inte många i vårt land, som har vågat att stå i "gapet" på det sättet,,,,,det skulle Sverige behöva ha mer av sådana "andliga ledare"!!! KRAM!!!
Hulda sa…
Jag minns det där, meningarna var många kan jag säga, men i vår familj tyckte man det var bra gjort, trots att mina föräldrar inte var kristna
Hulda sa…
Berno, jag lånade en text av Stig Andreasson från Midnattsropet. Jag hoppas att det är OK. Jag hänvisar tillbaka till Stig och Midnattsropet
Om du inte gillar det så säg till mig så raderar jag det
Berno sa…
Hulda, ingen fara. Bara bra att budskapet sprids till en vidare krets. Bra också att du anger källan.
Hulda sa…
Jadå Berno, jag anger alltid, tror jag, källan

Jag har i flera versioner i min sidebar

Och du tack