Henning Sjöström: Jag åtog mig utan funderingar att hjälpa Maranata

Henning Sjöström i samtal med Arne Imsen , MR 1988
Advokat Henning Sjöström har avlidit, 89 år gammal. Under 80-talet kom han och även hans hustru Kerstin Sandels vid några olika tillfällen att företräda Maranataförsamlingen i Stockholm. Ett av de mer uppmärksammade målen var när Stockholms stadshus politiker beslutar sig för att slänga ut Maranataförsamlingen på gatan. Fastighetsnämndens dåvarande ordförande Mats Hult sa att; - Vi kan inte hyra ut lokaler till sådana som uttalar sig positivt om barnaga.
Det är bara ett i raden av högst oansvariga uttalanden och aktioner av kommunalpolitiker i Stockholm. "En femma och en spark i baken" var ett annat uttalande om vad Maranata var värda.
Stadshusets borgerliga politiker protesterade i en skrivelse mot att hyresgästens åsikter ska påverka en hyresförhandling: - Så här får det absolut inte gå till!

Där kommer Henning Sjöström in i bilden. På frågan om han var villig att företräda församlingen svarade han: - När jag fick klart för mig den allvarliga bakgrunden åtog jag mig utan funderingar att hjälpa församlingen med försvaret.
Några utvalda medier skriver om Henning Sjöströms bortgång: Expressen  SvD  HD  Aftonbladet  DN  DN

Kommentarer

Marguerite sa…
Heder åt Henning!!!
Ludvig sa…
Tycker likadant. Heder åt Henning!