Världens ledare rasar mot Youcefs dödsdom

Bilden är från artikel ur Midnattsropet nr 4 2011
Var 5:e minut mördas en kristen, eller 105 000 personer om året.  Det är några av de uppgifter som nyligen presenterats under en konferens i Rom som handlar om kristendomsförföljelse under vårt sekel. "Det är en förföljelse det talas väldigt lite om", säger Zenit i sin publikation. Förföljelsen mot kristna ökar i världen och en de främsta förföljarna är fundamentalistiska muslimer, vilka även konverterar diktatoriska stater med krav på att medborgarna strikt ska följa Sharia-lagarna.
Fallet med den iranske medborgaren Youcef Nadarkhani är ett typexempel på hur lagarna tillämpas. Enbart på grund av sin kristna tro har han dömts till döden på anklagelsepunten avfall från islam.

Från Washington och från europeiska huvudstäder höjs nu röster som fördömer dödsdomen. Exempelvis säger statssekreterare Hillary Clinton att USA, tillsammans med det internationella samfundet och det iranska folket, fördömer den iranska regeringens hycklande deklarationer: "Trots att Iran säger sig stödja medborgarnas fri- och rättigheter, fortsätter regeringen förfölja all form av avhopp." Från Tyskland, Frankrike och Storbritannien hörs liknande protester.

Youcefs advokater väntar vilket ögonblick som helst på att ta emot den av Högsta domstolen fastställda domen. Avrättningen kan äga rum när som helst.
Trots regimens krav på att överge sin kristna tro och övertygelse, skrev Youcef uppmuntrande brev från fängelset till kristna bröder och systrar, med uppmaningen att inte frukta förföljesen. Bland andra bibelord citerade han:  "Saliga är de som blir förföljda för rättfärdighetens skull, dem tillhör himmelriket."

Kommentarer