"Jag sänder er som får mitt bland ulvar"

DN publicerade en väckande artikel på ledarplats häromdagen där den amerikanske kolumnisten Thomas Friedman skriver om den globala ekonomiska krisen. Artikeln publicerades i pappersupplagan 30/8 och jag har tyvärr inte hittat den på internet:
EU är på väg att rämna. Arabvärlden är på väg att rämna. Kinas tillväxtmodell står under press och Amerikas kreditdrivna kapitalistiska modell har fått en varnande hjärtattack och måste ändras i grunden.Att forma om en av dessa fyra, vilken som helst, är en gigantisk uppgift. Att klara av alla fyra samtidigt - när världen aldrig har varit tätare sammanknuten - är hisnande. Vi är återigen "närvarande vid skapelsen" - men av vad?
Med utgångspunkt från ovan höll jag ett bibelstudium (30/8) om Guds församlings uppgift i denna kaotiska värld; "Se jag sänder er som får mitt bland ulvar". Församlingen är inte politisk, vare sig enligt västerländsk demokratisk eller enligt diktatorisk modell. Församlingen är en teokrati, och dess politik går inte att passa in i något politiskt system. Dock har församlingen en mycket stor och angelägen uppgift här i tiden; att förkunna och leva i enlighet med Guds rikes principer och rättfärdighet. Jesus kallar till efterföljelse...
Lyssna gärna till undervisningen här

Kommentarer

Midnatsrop sa…
Guds stora frid, och nåd Berno ! Ja, mitt i detta kaos som spelas upp framför våra ögon, får vi vara Kristusbrev i världen. Brudeskaran må göra sig redo! Vi får verka fullt ut medan dagen varar, ty natten är snart här. Tack för ditt inlägg idag. Herrens rika välsignelser och Maranatakramar till er alla.