Hell's bell's i Filadelfia Rörstrand

Numera ryms allsköns verksamhet inom Filadelfia Stockholms lokaler på Rörstrand. I Midnattsropets senaste nummer informerar vi om hur Rörstrandskyrkan skrivit avtal som innebär att kyrkan ska hyras ut varje vecka under hela året till konserter, teatrar etc. Forumet Aletheia skriver nu om fler skrämmande exempel på vad Niklas Piensoho släppt in i kyrkan. 
Där länkas exempelvis till bloggaren Fredrik Strage som bland annat skriver så här:  I dag meddelas att PJ Harvey kommer att spela i Filadelfiakyrkan den 21 oktober. Hon må vara hyllad av kritiker men man behöver inte lyssna på många av hennes låtar för att inse att även hon är djävulens redskap.
Aftonbladet  skriver vad varje kristen borde ropa ut: Var är då alla kränkta kristna med protestplakat när de behövs? Ingenstans. Tyvärr.
Fler länkar: Deborah    Dagen         


Det är inte förvånande att se hur evangeliska församlingar allt mer blir en del av kultursverige. Det är snarare en konsekvens av ett långt gånget ekumeniskt kyrkopolitiskt spel om tillgång till statliga och kommunala bidragsmiljoner. Redan för flera decennier sedan hamrades de första spikarna in i frikyrkosveriges kista då erbjudandet om statliga miljoner i bidragspengar kom att omforma mycken verksamhet. Bönemöten byttes ut mot bidragsberättigade studiecirklar i bön osv. I avtal med kommuner ingår att den ekonomiskt understödda kyrkobyggnaden ska stå allmännyttan till tjänst. Kommentarer

Maria sa…
Hej Berno Ingen höjer rösten precis, alla accepterar och verkar nöjda, de verkar sövda, var är protesterna?
Vi lever i tider där Jesus inte har någon framskjuten plats, ändå är han Herre och Kung.
Det blir en hård dom, den som kommer./Frid, Maria
När profeten Elia trodde att han var ensam kvar . Var det ändå 7000 kvar som var undangömda de varken syntes eller hördes men ändå var de i full verksamhet så visst finns det motstånd mot allt som händer som inte är av Gud man kan också säga att inte alla protester är från Gud. Låt honom styra oss då blir de bra på alla vis. Det Viktigaste för mej är inte vad andra gör utan hur Jesus får leda mig i vardagen. Men det är bra att de uppmärksammas.
Midnatsrop sa…
Gud Frid Berno. Nu är jag äntligen tillbaka igen, efter mycket datorproblem. Satan är vred, eftersom hans tid att verka är kort. Ja, vad hjärtat är fullt av, talar ju munnen, som bekant. Vi lever i en tid, då agnarna skall skiljas från vetet. Må vi hålla oss nära Jesus, och icke förtröttas i vår kamp, om sanningens budskap. / Kram från Vanja.
Ludvig sa…
Pastorn i Filadelfia gjorde ju ett idiotiskt uttalande för ett tag sedan om en pastor och en fängelsekund. Så det dåliga omdömet fortsätter väl.