Hallå där Ulf Ekman

Du skriver riktigt bra i Världen idag om att inte slipa bort evangeliets kantigheter. Mot dem som förnekar helvetets existens, mot dem som betraktar det som ofint och framför allt som ett stort pedagogiskt felgrepp, då man riskerar att hota och skrämma människor som i stället bör stärkas i sin självkänsla och acceptans.

Jag håller fullständigt med om hur viktigt det är att påminna om helvetet som en realitet och slutstation för ett liv i synd och uppror gentemot den levande Guden.

Med ett sådant allvarligt budskap som handlar om att rädda liv från en evig död, hur kommer det sig då att du inte har samma klarsyn då det gäller katolsk villfarelse? Varför varnar du inte för den katolska frälsningsläran som exempelvis 400.000 gånger varje dag genom det obibliska mässoffret korsfäster Kristus på nytt? Varför varnar du inte för påveväldet i Rom, på samma sätt som 1989, då du på ledarplats varnande ropade ut Vad har påven i Uppsala att göra?
Den romerska katolska kyrkan förpassar genom sitt enorma inflytande över många folk och traditionsbundna makt fler människor till helvetet än vad moderna liberalteologer gör. Och den verksamheten är du aktivt med och ger ditt stöd!

Kommentarer

Har under 21 års tid åkt till Polen med hjälpsändningar. Jag har sett katolicismens rätta ansikte och eftersom det står att du är missionär på Diminikaska Rep vet jag att du också har möt detsamma. Här i Sverige visar katolska kyrkan inte sitt rätta ansikte därför har de blivit lurade dock utan ursäkt.
Midnatsrop sa…
Men den som förför en av dessa små som tro på mig, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes ned i havets djup. Ve världen för förförelsens skull ! Förförelser måste ju komma; men ve den människa genom vilken förförelsen kommer ! Tack Berno för ditt allvarliga inlägg idag. Hoppas och ber, att Sanningens Ande får komma över dem, och att de får ögonsalva, så de kan se. Ha en fortsatt välsignad dag i Jesu Namn. / Kram!
Marguerite sa…
Ja,Tack för inlägget idag!!! Jag instämmer helt och fullt med min syster,här ovan!!!Herrens rikaste välsignelser till dig,de dina och hela församlingen!!! Kram!