Hawkings tro:

-Det finns inget liv efter detta. Jag ser på hjärnan som en dator. Den lägger av när komponenterna slutar fungera. Uttalande av Stephen Hawking i Aftonbladet

Är det måhända den myckna kunskapen som gjort Hawking så okänslig inför andliga realiteter?
Blogg: Apg 29

Kommentarer

Måns E sa…
Andliga realiteter?
Vad är det, det är ju en enorm skillnad på tro och kunskap.
Du tror säkert en hel del, vilket kan liknas vid att ett barn tror på tomten men växer sedan upp. Religiösa är som barn som inte mentalt blivit vuxna, lever kvar i en fantasivärld för att man fasar över döden.

Lär av den otroliga vetenskapliga kunskap som finns i världen och fröjdas över människans förmåga att utvecklas.

Fast att omvända en troende lustigkurre är ju som att försöka övertala ett barn att tomten inte finns på julafton. Även om barnet innerst inne vet att tomten inte finns så kan det ju vara värt en julklapp till. Men vad troende ser som sin julklapp fast det innerst inne vet att de är lurade vet jag inte.
Andreas sa…
Hur fjantig kan du bli. se hans tro som en egen religion istället?, ni har ingen rätt att börja klanka ner på vad han tror/tycker.

om ni helt plötsligt får göra det. då har jag ett och annat att säga om kristendomen. men då jä*lar är det inte lika kul längre!?
Christer J sa…
Låt oss ponera att Gud och Himlen finns. I denna realitet skulle inte en Kristen person vara ett dugg orolig för att dö utan snarare vara lättad att döden kommer och även glädjas att andra Kristna dör, de kommer trots allt till Himlen där allt är bättre i Guds närhet.

Dock är det oftast religiösa personer som har svårast med just döden, hur kommer detta sig?

Sen kan man alltid se till det att om Himlen är så grymt mycket bättre så varför begår inte Kristna självmord för att nå sin destination? Många av er Kristna kommer då påstå att det är en synd att begå självmord och därigenom kommer man inte till Himlen. Dock så förlåter Gud alla synder utom just en om man menar det uppriktigt och den synden är att förneka den helige ande. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Eternal_sin#Biblical_passages )

Jag heter Christer och jag förnekar den Helige Ande.
Jenny sa…
det finns ingen fakta bakom ditt påstående att religösa skulle ha svårare med döden. Däremot är vi alla skapade till liv innan synden kom in i vår värld och därmed döden, det gör också att naturlig aldrig kommer upplevas som något naturligt. Vad jag inte förstår är varför så många kommenterar och reagerar över dessa artiklar om de ändå bara tror sig vara materia? och varför folk reagerar så starkt mot religion om de ändå bara är atomer? vad spelar något av det för roll för er? ni kan inte "känna"..
jenny sa…
döden*
Ronnie Johansson sa…
"Andlig realitet"? Vad tusan betyder det? Är det synonymt med "övertygande vanföreställning" - med betydelsen att man hoppas riktigt hårt på något (gärna i sällskap av likasinnade som kan underblåsa vanföreställningen) eller likt en schaman intar valfri hallucinogen för att framkalla en verklighetsliknande "andlig upplevelse". Att du dårförklarar Hawking (en av vår tids största underbarn) med hjälp av ett bibelliknande citat understryker bara hur substanslöst och insnöat ditt inlägg är.
Ludvig sa…
Vad jag har förstått så är det dom som inte tror som har svårast att lämna detta livet, och inte de troende.