Dårens ark

Det är inte första gången människor räddas av en "dåre", borgmästaren som byggde en jättemur för att skydda sin stad mot tsunamis. Trots stark kritik om resursslöseri och galenskap drev han igenom projektet och räddade staden, skriver Aftonbladet.

I fornhistorisk tid fanns en annan man som också drog igång ett jätteprojekt för att rädda människor från flodvågor, nämligen Noa. Bibeln berättar om hur han under många års tid byggde en ark och att den blev till räddning för de få personer som hörsammade varningarna om att en syndaflod skulle drabba jorden.

I våra dagar finns en liknande ark, och den heter Jesus Kristus. Världen lider svårt under orättfärdighet och omåttlig ondska, precis som under Noa dagar. Detta till trots har Gud gett mänskligheten en frälsningsark genom att sända sin son Jesus hit till världen, med detta hoppfulla budskap:
Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom, icke skall gå förlorad utan hava evigt liv.
En dårskap för många, men dock enda vägen till sann och full befrielse från synd och evig död. Jesus är vägen, sanningen och livet; ingen kommer till Fadern utom genom honom.

Jesus sa att de dagar vi lever i kommer att vara likt Noas tid på mer än ett sätt. Han beskriver även händelser som på ett speciellt sätt kommer att sätta sin prägel på människorna i våra dagar:
...och på jorden skall ångest komma över folken, och de skola stå rådlösa vid havets och vågornas dån, då nu människor uppgiva andan av förskräckelse och ängslan för det som skall övergå världen;

Kommentarer

Guds frid, broder Berno!
Världens enda räddning är Jesus Kristus.. Vi står inför tidens avslutning och Jesu tillkommelse.. O, att människorna vaknade över vilken tid vi lever i..
Gud välsigne dej rikligen Berno!!
Anonym sa…
Åke, tack för den hälsningen!
Önskar också dig Guds välsignelse.
/Berno