Kolera i grannskapet

Vattendrag i Herrera. Klicka för att se filmen(spanska.
En våg av sjuka med kolerasymptom har registrerats i Herrera, i Santo Domingos västra delar. Sjukhuset Engombe är överbelagt av patienter från området med svåra diaréer.

Minst en man, 36.årige José från området, har avlidit av kolera och nu fruktar myndigheterna att en epidemi är på väg att bryta ut i den mycket tättbefolkade stadsdelen. Boende i området La flor del café i Herrera är mycket kritiska över att myndigheterna inte agerat tidigare. Trots att det kom upp en skylt för en tid sedan om att vattnet som rinner i en kanal inte får användas, är det enda vattenkällan folk har tillgång till.
- Både haitier och dominikaner badar i det vattnet, som kommer från en underjordisk källa, säger en kvinna från området.
På sjukhuset Engombe är både patienter och personal rädda för koleran.
En annan grannkvinna säger till noticiassin att koleran sprids okontrollerat i området och att regeringen inte gör något åt situationen.
En talesman från hälsovårdsmyndigheten säger att man vidtagit åtgärder genom förebyggande verksamhet som att instruera de boende hur de bör hantera vattnet och genom att ge dem klor för att behandla vattnet.
Officiellt har nu 739 personer insjuknat i kolera i Dominikanska republiken, och 11 har dött av sjukdomen, en statistik som allt fler tvivlar på att den stämmer.

Källa: Noticiassin

Kommentarer