Hjälp oss bygga skola i Mont-Léon

Skolan i Mont-Léon saknar idag lokaler.
Sedan en tid tillbaka stöttar vi samtliga 221 elever i haitiska Mont-Léon genom att under innevarande läsår helt och hållet bekosta deras studier. Ett stort problem för eleverna är att de inte har någon egentlig skola att gå till. Skolan idag består av plåttak och jordgolv - utan väggar.
Nu vill vi hjälpa befolkningen i Mont-Léon med att bygga en skola åt barnen där. Tomt att bygga på finns redan. Var med och bidra med vad du kan för att hjälpa de haitiska barnen i Mont-Léon.

Enligt färska rapporter från UNICEF går 50 procent av Haitis barn aldrig till skolan. Efter jordbävningen som för över ett år sedan ödelade huvudstaden och lamslog resten av landet, har Haiti aldrig återhämtat sig. Ett av de största behoven idag är bostäder och skolor. Det mesta av den hjälp som kommer till landet fokuseras till storstäder som Port au Prince, Cap Haitien och Goinaives. De många landsbygderna, där faktiskt de flesta av haitierna bor, blir ofta eftersatta.

Den plats vi arbetar på ligger långt upp i bergen, borta från allt vad vägar heter. För att komma dit får man promenera eller rida. Behoven där är mycket stora. Maranatafösamlingen i Stockholm förmedlar din gåva: pg 44 10 05-6

Läs mer om Haiti på haiti.do

Kommentarer