Var i processen...

Ett av många märkliga ting med teorier kring evolutionen är att man alltid talar om övergångar mellan arter utan att någonsin hitta övergångsprocessen - länken, något som alltid händer någon annanstans någon annan gång.
Senast i raden är den återuppståndna håriga flugan DN skriver om, och nu lär man få huvudbry för att fastslå "var i den evolutionära processen den har sin plats". Suck...

Kommentarer

Reprobate sa…
Ja, tänk om alla dessa hundratusentals välutbildade forskare och vetenskapsmän bara hade samma skarpögda vett och sans som dig. Då skulle de minsann inte gå på den här uppenbart dumma idén om "evolution".
Anonym sa…
Vad skulle hända om man hittade en "länk" då? Var är du länken mellan länken och den tidigare versionen? Övergång och förändring sker varje gång en ny individ föds. Samtidigt så blir många förändringar mellan A och B synliga först när man betraktar allt över ett väldigt långt tidspann och då kan ursprungsdjuret sedan länge vara borta. En ny djurart uppstår inte bara sådär över en natt.
Wunder sa…
Jaså du Berno. Du tror Gud skapade den här flugan. Då uppstår ju den besvärande frågan - varför då?
Ludvig sa…
Jag har alltid förundrat mig över hur lättrogna dom är som hävdar utvecklngsläran. Aldrig någonsin hittar dom något mellanting.Vi som tror på bibeln vet ju varför.
Anonym sa…
Wunder sa... "Du tror Gud skapade den här flugan. ... besvärande frågan - varför då?"

Vadå besvärande? En fluga som inte kan flyga är ett typiskt exempel på DEGENERATION, dvs en tidigare "perfekt fluga" kan efter nedbrytning (inte utveckling) av generna plötsligt inte flyga.

Dvs precis vad vi förväntar oss i en världs som nu är satt under "förgängelsen" som Bibeln säger.

Bibeln stämmer alltså med verkligheten, medan tanken om "utveckling" INTE stämmer med observationer av verkligheten.

Sedan syndafallet är världen satt under förgängelse, men de nya genetiska kunskaper vi nu får visar att vi har en förvånansvärt MOTSTÅNDSKRAFTIG genetisk konstruktion som står emot nedbrytningen, dvs de gener vi har motverkar förändringar som medför försämring eller förlust av genetisk information. Vid läsningen och tolkningen av DNA i cellen finns bland annat korrekturläsningsmekanismer som känner igen om ett "fel" (mutation) uppstått, och nästan hundra procent (100%) av alla mutationer "slängs" på detta sätt så att de inte orsakar skador i organismen. Det finns även inbyggda prioriterings och feltoleransmekanismer i själva kodsystemet i vårt DNA. Det är även från början konstruerat för att skapa variation, för att biologiskt kunna anpassa sig till varierande miljö (men INTE för att "skapa nåt "nytt")

Vårt DNA är helt enkelt FÖRBERETT för att leva och överleva i en varierande och ofta extremt "fientlig" miljö. Men av nödvändighet bryts med tiden även "feltoleransmekanismerna" ner (bl.a. pga av skadliga mutationer) och när dessa blir trasiga så accelererar de skadliga förändringarna, eftersom det ursprungliga skyddet bryts ner (från början var Adam och Eva genetiskt "perfekta", det är alltså precis tvärtom mot vad evolutionstanken påstår). Och idag har ansamlats i vårt mänskliga genom ca 6000 ärftliga sjukdomar. Att de inte är fler är, med tanke på takten med vilka dessa sjukdomar uppstår, bara ytterligare ett bevis på att människan inte funnits särskilt länge på jorden, faktiskt bara ungefär exakt så länge som Bibelns säger att vi funnits! :-)

Och så vidare.

Alltså; den håriga flugan som inte kan flyga är ett utmärkt exempel på hur tillförlitlig Bibeln är! I verkligheten visar oss flugan ett exempel på hur vi befinner oss i en värld illa skadad av synden, i en värld där allt bryts ner och där allt är satt under förgängelsen.

Allt har alltså bara en viss tid på sig och vi ser hur biologiskt liv bergsäkert går mot sin undergång (vi vet bara inte hur länge det kan fungera).

Men, Gud har lovat att göra allting nytt, så vi kristna bekymrar oss inte för sådana saker. Vi håller oss till vår Gud som har lösningen på syndens och dödens problem.

// Rolf Lampa