En ny jord

Det som händer med jorden idag  står att läsa om i äldre skrifter. Förutsägelser som med precision ser ut att gå i uppfyllelse. Stephen Hawking är inte den ende som talar om externa lösningar för mänsklighetens överlevnad, men till skillnad mot denne, en av världens mest framstående forskare, så är min källa mer tillförlitlig. I mina källor talas det visserligen inte om andra planeter som en lösning, men däremot om en ny jord, där rättfärdighet bor, något vare sig Hawking, Obama, Putin, FN eller andra kan erbjuda.

Korruptionen och den djupt rotade egoismen är en stor orsak till all destruktion på jorden, vilket yttrar sig i krig, förtryck, utsugning och välfärd uppbyggd genom andras extrema fattigdom. Förtrycket mot den fattige, den ojämna fördelningen och andra orättvisor är också de förutsagda i mina källor som tecken i tiden.

Lyssna exempelvis till de här orden, uttalade för ca 2000 år sedan:
"Och tecken skola ske i solen och månen och i stjärnorna, och på jorden skall ångest komma över folken, och de skola stå rådlösa vid havets och vågornas dån, då nu människor uppgiva andan av förskräckelse och ängslan för det som skall övergå världen; ty himmelens makter skola bäva."

Han som uttalade dessa ord är också den ende som kan erbjuda en säker och en trygg framtid mitt i denna tid där hopplöshet och falska förhoppningar avlöser varandra. Hans namn är Jesus Kristus.
I samma text fortsätter han säga så här:  
"Men när detta begynner ske, då mån I resa eder upp och upplyfta edra huvuden, ty då nalkas eder förlossning."
Den förlossningen handlar om det nya liv Jesus ger åt den som ber om det. Ett evigt liv, som aldrig någonsin kan dö. Låter det för bra? Ja, men det är sant.

Människan är en evighetsvarelse, på väg mot ett eller annat mål; antingen ett evigt liv tillsammans med sin Skapare och Frälsare Jesus Kristus, eller också en evig förtappelse, något som är långt mycket värre än en förlorad planet.
"Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv."

Kommentarer