Att se Jesus

En ny händelserik lördag har gått till ända. Under förmiddagen hade Comunidad Maranata läkarmottagning i Palavé, där ett 40-tal patienter fick hjälp. Doktor Doris var där tillsammans med sin medhjälpare Linda och Veronica, som tog emot och skrev in alla patienter. Dagen till ära så firades Doris med tårta och present eftersom hon nyligen fyllt 60 år!
Flertalet av de patienter som kommer till läkarmottagningarna är mycket fattiga och har i stort sätt ingen annan möjlighet att få medicinsk hjälp. Eftersom Doris är hjärtläkare så hjälper hon regelbundet ganska många äldre haitier med blodtrycksmediciner, något som annars skulle vara så pass dyrt och svårt för dem att få tag på.

På kvällen samlades församlingen i Palavé till väckelsemöte och det var många som kom för att lyssna och delta med sång och vittnesbörd. En av kvällens höjdpunkter var när en haitisk syster, Antonia, på kreol sjöng en helt underbar sång om att se Jesus. Antonia är blind sedan några år tillbaka men sjöng om sin frälsare Jesus Kristus med en sådan inlevelse att man tyckte sig se honom stå där framför hennes blick. Det var många ögon som tårades under det vittnesbördet.

Människor kommer från olika platser för att lämna sig till Jesus. Ett samhälle inte långt från Palavé heter Hato Nuevo. Där finns en kvinna som heter Rosa. Då man talar med hennes grannar så säger de om Rosa att hon med hat i rösten brukade ropa svordomar efter alla evangeliskt troende som gick på gatan förbi hennes hus. En dag hände dock att hon inte längre förmådde stå emot den kallelse som går ut från den levande Jesus. Rosa besökte ett möte och blev frälst.

Idag inbjuder hon själv till möten i sitt hem och hela grannskapet vittnar om den förvandling som ägt rum. Hennes man säger att den förvandling han sett hos Rosa är så påtaglig att han är helt överbevisad om att det är Gud som gripit in i hennes liv. Tidigare levde Rosa ett liv i laster som tärde svårt på familjens redan kärva ekonomi. Hon kunde sälja familjens porslin och annat av värde för att köpa sig cigaretter av olika slag. Rosa gick ner mycket i vikt och såg väldigt tärd ut. Det var som en förbannelse som vilade över hemmet, vilket också gestaltade sig i de katolska helgonbilder som ivrigt dyrkades med tända ljus och en blandning av andra föremål som speciella häxdoktorer sålt till henne.

Det första Rosa gjorde efter att ha blivit frälst var att samla ihop allt som hörde till hennes gamla liv och göra sig av med avgudabilderna. Idag är hela familjen förvandlad, och trots att maken ännu inte tagit emot Jesus som sin frälsare så säger han att steget dit inte är långt. Överbevisningen av det han sett av Gudsingripande i sin familj är stort. Även familjens lilla dotter Natali, 6 år, är mycket glad över vad Jesus gjort i hennes mammas liv.

Väl hemma efter mötet återstod ännu en fest, nämligen firandet av Karins födelsedag (Karins blogg) Några foton finns att se här.
Som sagt; vi har haft en händelserik och en av Gud välsignad dag, som i morgon fortsätter med barnmöte i Las Palmas och väckelsemöte i La Cañada.

Kommentarer