Tårgasbomber och frälsningsmöte

Besökte fängelseförsamlingen i Najayo idag. Ute på parkeringen framför fängelset var det lite smått kaotiskt eftersom polisen i ungdomsfängelset alldeles intill hade skjutit tårgasbomber för att stävja ett mindre upplopp. Gasen spred sig över hela området och många blev smått hysteriska då gasen trängde sig in i ögon och luftrör. Var aningen otäckt, men så pass vanligt att ingen media bryr sig om att skriva om det.

Väl inne i fängelset kom jag precis i tid för att lyssna till en äldre dam som vigt sitt liv åt att besöka fängelser. På ett väldigt övertygande sätt predikade hon Kristus för fångarna så att tre fångar tog emot Jesus till frälsning. Det var underbart att höra och se hur Gud gör under mitt i fängelset.

Fängelseförsamlingen är som en oas mitt i en annars rätt otäck miljö som hyser inte mindre än 4000 fångar. Församlingen fyller en mycket viktig funktion och har varit till hjälp för hundratals vilsna själar. En av dess ledare heter Lakay. Ta med honom och fängelseförsamlingen i Najayo som ett dagligt böneämne.

Kommentarer