Jesus,min stora kärlek

Trafiken i Santo Domingo kan vara hemsk, speciellt om man är hänvisad till stadsbussarna. Trångt, svettigt och inte minst ryckigt då chauffören i sicksack-körning ska tränga sig förbi alla andra fordon, som om han körde en liten småbil. Den här dagen var inget undantag, när jag var på väg hem från fängelsedirektionen med nyutverkat tillstånd att besöka Najayofängelset.

Rätt vad det är stiger en ung man på bussen, betalar avgiften och plockar fram sin gitarr ur fodralet. Han börjar med att önska alla Guds välsignelse för att sedan tala om Jesu kärlek och nödvändigheten av att lämna sitt liv till Gud. Därefter sjunger han med en sådan inlevelse att han får med sig alla passagerare, i en sång som handlar om Jesus, min stora kärlek. Efter ett par hållplatser går han av bussen och stämningen på bussen är gladare och samtalsämnena annorlunda. Innan han gick hann vi växla några ord så jag fick veta att han heter Joel Méndez och att han spelat in en cd-skiva.

Tyvärr hade jag ingen videokamera med mig, men sången han sjöng är känd här i landet och finns utlagd på Youtube med en annan sångare, Roberto Orellana: Yo tengo un nuevo amor.

Kommentarer