Inte förvånande

För några år sedan var det Svenska Missionsförbundet som fick svar på tal då deras ledare besökte ett sydafrikanskt land (minns inte vilket). Han ställdes mot väggen med argument som lät ungefär så här:
"Ni kom hit till oss och lärde oss att överge bigamin och sa att äktenskapet mellan en man och en kvinna var heligt. Nu tillsätter ni homosexuella pastorer och vill få oss att vända tillbaka till det vi en gång lämnat."
Att nu Tanzanias lutheraner uppmanar alla troende att vara vaksamma mot förförelsen i globaliseringens tidevarv är inte anmärkningsvärt. Snarare tvärtom; en självklarhet, om man som församling vill följa Guds ord. Så här uttalar sig dess företrädare enligt Dagen:
"De som stödjer samkönade äktenskap har börjat göra allt som de kan för att förstöra den ena bibelversen efter den andra, allt för att kunna legalisera homosexualitet och bestämt påstå att ett äktenskap inte nödvändigtvis är mellan en man och en kvinna. De gör så genom att ta fram en ny och felaktig tolkning, en tolkning som visar en attityd och förståelse som skiljer sig från den som har existerat i så många år i kyrkan, om äktenskapets plats i förhållande till vad Guds ord undervisar"
Det är en stor skillnad på att agera politiskt korrekt (Luther vänder sig nog i sin grav) och att vara lyhörd till vad Bibeln säger. Det senare leder till befrielse.

Kommentarer

Anonym sa…
Man tycker att dom borde skämmas. Komma tillbaka och begära att dom som dom har vunnit för Jesus en gång, ska gå tillbaka till ett syndigt leverne.