Bokbål och matbryderier

Ser på Dagen.se att min reaktion på hur Holger Nilsson hanterats av delar av kristenheten,och hur han stoppats från att medverka i Vetlanda Alliansförsamlings närradioprogram kommenterats.
Måste tillägga att jag finner det mycket märkligt att kristna förkunnare gömmer huvudet i sanden istället för att ta tillfället i akt, och nå ut med evangelium, när media för en gångs skull ger ett jättetillfälle.
Lär lite mer av Paulus. Han fängslades gång på gång och anklagades för än det ena och än det andra. Aldrig att han försvarade sig mot dessa anklagelser. Istället utnyttjade han situationen för att peka på Kristus.

Ett annat dike att hamna i är det judaiserande krafter i vårt land håller på med. Spaltmeter efter spaltmeter, timme efter timme, dag efter dag, debatteras och propageras för att vägen till Gud går genom att bokstavligen uppfylla och hålla gamla testamentets lagar i sitt vardagliga liv. Akta dig för att ha någon jäst produkt i ditt kök, och ta ingen lång lördagspromenad, för då kan du gå förlorad! Sen gäller det också att tända sabbatsljusen vid rätt tidpunkt och på rätt sätt, så ceremoniellt som möjligt, så att till och med katolikerna i all sin sakrala tradition blir avundsjuka. Stackars vilseförda människor.

I Uppsala Korskyrka har annonserats ett temamöte med frågan om man som troende kan äta all mat?!? Vilka bekymmer!! Två debattforum (kanske fler) har annonserat om mötet; Mamres och Aletheia, varav den senare av någon anledning plockat bort annonseringen, något som verkar vara en sund handling. Det kanske kommer någon förklaring framöver.

Samtidigt som världen håller på att gå under, och vi står inför Jesu tillkommelse, kan vuxna, intelligenta människor ägna tid åt att lägga tunga träldomsok på sökande människor, istället för att använda tid och kraft till att förkunna ett nådens evangelium i ändens tid. Kom ut i verkligheten och se människornas situation.

Maten är verkligen ett problem. Miljontals människor lever på svältgränsen och tusentals barn dör varje dag av undernäring. Gör vad du kan för att hjälpa den nödställde istället för att snärja in dig i all sköns teologiska spetsfundigheter. Risken är överhängande att du snart kommer att ha grävt så djupt att det inte längre finns någon utväg.

I Lukas 4 får vi en fantastisk hjälp av Jesus, där han ger oss en utmärkt handlingsplan i vårt uppdrag att vara hans sändebud här i tiden,något som handlar om att uppfylla Guds rättfärdighet, att förkunna ett glädjens budskap för den fattige (dela ditt bröd med den som hungrar), predika frihet för de fångna (bland annat frihet från religiös träldom), syn för de blinda och frihet för de förtryckta, ja, ett nådens år från Herren! Vilket partiprogram!