Katastrofen i Haiti

Med hjälp av de första gåvor vi tagit emot åker vi i morgon, tisdag, och skaffar mediciner för att sända till Port au Prince. En haitisk broder, Claudio, har redan hunnit besöka Haiti och kom tillbaka skakad över vad han såg. Alla hans studiekamrater på Port au Princes universitet var döda, likaså de flesta lärarna.

Tillsammans med Claudio gör vi nu i ordning en hjälpsändning som han och en läkare med bil senare under veckan kommer att köra över till huvudstaden. Där finns lokala läkare som väntar på hjälp. Situationen är fortfarande kaotisk och i Haiti blir det farligare för varje dag som går. Laglösheten tillsammans med desperationen tar överhanden.

Vi har också den här dagen kunnat bidra med förnödenheter till ytterligare en hjälptransport som avgår från Palave tidigt i morgon, samt att ytterligare en familj som har nära anhöriga i Port au Prince fått ekonomisk hjälp för att kunna resa dit.

Zebastian Vidén har tillsammans med Marceló, en annan haitisk broder, besökt Baptiste, en bergsbygd som vi allt sedan jordbävningen varje dag försökt få kontakt med. Marceló och även några fler vänner från församlingen i Palavé, har sina familjer där. Nu fick vi äntligen besked om att ingen på den platsen hade förolyckats. Jordbävningens verkningar hade endast orsakat lättare skador på husen, vilket var ett lättat och efterlängtat besked för våra vänner.

Vi vädjar om fortsatt hjälp för de drabbade. Sätt in din gåva på Maranataförsamlingens pg 44 10 05 - 6.

Berno Vidén, Santo Domingo, Dominikanska Republiken

Kommentarer