Skilj på hatbrott och yttrandefrihet

Så fort någon uttrycker en kritisk hållning och beskriver homosexuell samlevnad som något onaturligt, är alla former av okvädingsord tillåtna. Då är det tillåtet att smäda, önska döden, förfölja och förlöjliga. Media backar gärna upp och är alltid snabba att dra alla över en kam.

Igår skrev jag ett kort inlägg om homorörelsens egna maffialiknande metoder där jag berättade om hur aktivister från RFSL stormade kristna möten för att tysta för dem obekväma sanningar, vilket renderade i bl.a. följande argumentfattiga, men typiska kommentarer:
Anonym sa...
du är en hemsk och äcklig människa, du har förakt mot människor du inte ens känner. Jag skulle inte sörja dig om du dog en hemsk död.
Snälla skjut skallen av dig.

Anonym sa...
wow, det här va det mest korkade jag på länge, hur är det där bak i medeltiden?

Niklas sa...
Snacka om bakåtsträvande. Du skulle nog trivas bra bland alla andra militanta kristna extremister i södra USA.

Anonym sa...
Det här måste vara en sån där ironisk humorblogg va? Annars är jag direkt ledsen över att mänskligheten inte kommit längre.

Mogglas sa...
jösses, lägg dig under en sten. Jävla äckliga människa.

Dominiqa sa...
Haha gud va skönt att du inte bor vi Sverige...snälla kom aldrig tillbaka! Stanna i dominikanska republiken jag har hört att det e jätte skönt där! Missionera mera också...snälla gör det bara inte här...

Anonym sa...
Rasister, kristna och högerextremister kanske kan bilda ett nytt politiskt parti. Dom verkar ha så mycket gemensamt. Berno som ledare kanske? Hjälp oss liberala med humanistisk och vetenskaplig världsbild veta sanningen. Vi verkar ha fått allt om bakfoten.
Jag är vare sig högerextremist eller rasist. Delar absolut inte deras människovärderingar. Sympatierar inte heller med militanta kristna extremister i södra USA. Däremot förbehåller jag mig rätten att fortsätta varna för en utveckling i samhället som är farligare än nazismen, då den metodiskt och effektivt bryter sönder all normal samlevnad.
Jag tror dessutom på den väg Guds ord anvisar människan och det är något alla som agerar i Guds namn borde göra.
Och detta är domen, att när ljuset hade kommit i världen, människorna dock älskade mörkret mer än ljuset, eftersom deras gärningar voro onda, Ty var och en som gör vad ont är, han hatar ljuset och kommer icke till ljuset, på det att hans gärningar icke skola bliva blottade. Men den som gör sanningen, han kommer till ljuset, för att det skall bliva uppenbart att hans gärningar äro gjorda i Gud. (Joh 3)

De hade ju bytt bort Guds sanning mot lögn och tagit sig för att dyrka och tjäna det skapade framför Skaparen, honom som är högtlovad i evighet, amen. Fördenskull gav Gud dem till pris åt skamliga lustar: deras kvinnor utbytte det naturliga umgänget mot ett onaturligt; sammalunda övergåvo ock männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes i lusta till varandra och bedrevo styggelse, man med man. Så fingo de på sig själva uppbära sin villas tillbörliga lön.
Och eftersom de icke hade aktat det något värt att taga vara på sin kunskap om Gud, gav Gud dem till pris åt ett ovärdigt sinnelag, till att bedriva otillbörliga ting. (Rom 1)


Länkar:
http://www.dn.se/sthlm/manifestationer-mot-homofobi-1.868116
http://www.dn.se/nyheter/varlden/finsk-lag-vacker-homofobi-1.867515
http://www.qx.se/samhalle/debatt/10238/antihomosexualitet-inte-homofobi-ar-problemet
http://antigayretorik.blogspot.com/

Kommentarer

Typiskt!
Det var gay-parader i helgen också i Riga i Lettland ( liksom i Moskva och i Warsawa), och några evangeliska kristna som engagerade sig i motståndet mot paraden var också med om något typiskt - enligt en ryskspråkig kristen websida "Baznitsa.info " - http://www.baznica.info/index.php?name=Pages&op=page&pid= - , :

Andra stycket i artikeln: " ( gay-paraden i Riga hade först förbjudits av stadsfullmäktige, men en domstol upphävde beslutet )
Till domstolen begav sig pastorn för församlingen 'en ny generation' , Alexej Ledjajev med sina medhjälpare. Upprörande var det faktum att polisen ( uppenbarligen på förfrågan av de sexuella minoriteternas organisation "Mosaik") under förevändning av att leta efter vapen förhörde pastor Alexej och kropps-visiterade hans medhjälpare. Uppenbarligen har de rättsvårdande organen gått in för att framställa pastorer i rollen som terrorister. Några vapen hittades naturligtvis inte, men det genomfördes ett försök att misskreditera dem som var motståndare till gay-paraden"
Anonym sa…
men herregud, gud finns inte, så allt du grundar dina åsikter på är bara bullshit! kan du inte tycka själv istället för att bara ta åsikter ur en 2000 år gammal BOK???

hur kan du tro på att det fanns talande ormar, talande buskar, att folk levde tills de va flera hundra år gamla, att en gubbe fick plats med två av varje djur i en jävla båt... asså.. är du helt dum i huvudet??????? tror du verkligen att jorden bara är några tusen år gammal? det måste du göra, annars är du (som många religiösa) en hycklare som väljer att tro på de delar av bibeln som verkar passande.

Som Bill Maher sa: Religion måste dö för att människan ska kunna leva.
Berno sa…
Anonym, självklart tror jag på Gud. Bara dåren förnekar hans existens. Hela skapelsen ger sitt vittnesbörd om honom.
På tal om att tycka själv så är de åsikter du för fram inte dina egna. Ser snarare ut som en produkt av typisk modern samhällsindoktrinering.
Även utan att tro på Gud går det ändå att med rent mänskligt förnuft inse att samlevnad mellan två personer av samma kön är onormalt, mot naturen.