Grym avsaknad av människovärde

Filmen från Amazonas djungel där man visar hur levande barn begravs är chockerande, naken och brutal. Man kan fråga sig vad som ryms i en människas hjärna, för det är ju människor det handlar om. Visserligen handlar det här om en kultur som på de flesta områden kolliderar med västerländskt tänkesätt.
Trots grymheten tror jag att, varför så många reagerar inte beror på dödandet i sig. Det skulle kunna göras på ett mer sofistikerat och förfinat sätt. Man skulle exempelvis kunna kalla det för barmhärtighetsmord för stammens bästa, använda gifter, bedövningsmedel och rama in hela processen med vackra blommor och lite sång. Substantiellt förändrar det absolut ingenting men kanske emotionellt. Mord är dock mord oavsett vilka metoder som används.

I Sverige har sedan 1975 aborterats (ett annat namn för mord) fler än EN MILJON BARN, för kvinnans bästa, som man säger. Närmare 40.000 aborter per år utförs i detta välfärdsland. I grund och botten är det svenska hanterandet av människoliv värre än vad YouTube-filmen visar från Amazonas.

Grunden för ett sant människovärde lyser med sin frånvaro i det svenska samhället. Livsfientligheten verkar tillta i takt med den frigörelseprocess som tog fart under 60-talet under paret Myrdals inflytande, då allt som låg till grund för ett normalt samhälle skulle raseras; samlevnadsformer, arbetsliv, moral etc.
Mänsklighetens synd är så stor att den får Sodom och Gomorra att skämmas.

Människans enda räddning är att återvända till sin Skapare. "Förrän jag danade dig i moderlivet, utvalde jag dig, och förrän du utgick ur modersskötet, helgade jag dig; jag satte dig till en profet för folken." (Jer 1)

Länkar: DN SvD Dagen HD

Kommentarer

Anonym sa…
http://sanningenmastefram.wordpress.com/

Har du sett den bloggen? De verkar dela dina åsikter och jag tror ni skulle komma bra överrens.
Berno sa…
Anonym, den bloggen är en satir.
Illwill sa…
Hur vet man om "religiösa" är sarkastiska eller bara |valfritt nedsättande ord en människas bristande intellekt|?

godhatesfags.com är t.ex inte satir, George Bush Jr är inte satir, KDS är inte satir...det finns människor som tror på diverse gamla böcker och de helt absurda historierna i dem. Exempel: det finns tusentals som tror att jorden är runt 5 tusen år gammal och att en "gud" skapade allt (på 6 dagar) från ingenting. Totalt emot allt som vi lärt oss sedan dessa böcker skrevs (och även en del innan). De ignorerar allt som vetenskapen bevisat, all logik och de är inte sarkastiska när de påstår det heller.

Omöjligt att skilja komiker från de psykiskt handikappade ibland.
Berno sa…
Illwill,
jag delar varken godhatesfags eller KD's värderingar. Vad jag skriver om i inlägget är människovärdet. Ingen människa har rätt att ta någon annans liv! Sverige avskaffade dödsstraff 1921 och dödsstraff för brott begångna i krigstid 1973, men legaliserade avrättning av ofödda barn 1975, något över en miljon medborgare utnyttjat. Det är dubbelmoral!
Lars Jonsson, Jämtland sa…
@Berno,
Troligen var den förste kommentatorn medveten om att det var satir.

Bra bloggpost f ö. Att inte fler människor i Sverige ser det enorma hyckleriet i denna fråga är märkligt.
Berno sa…
Lars Jonsson,
jag tror också Anonym visste att det är en satir.

Det är ju inte direkt politiskt korrekt att ha en avvikande syn från den allmänt frammatchade i abort- och samlevnadsfrågor.
Anonym sa…
Låt urbefolkningen leva som de alltid gjort. Vi har ingen rätt att tala om för dem vad som är rätt eller fel.

Och ni kristna, sluta försöka pracka på folk religion. man klarar sig bättre utan religionsförtryck.
Berno sa…
Anonym (många av det slaget:),
vill bara säga att jag håller med dig om religionen. Alltför mycket förtryck har utförts i Guds namn och religionen är, som Marx uttryckte, ett opium för folket. Jesu värsta belackare var just de religiösa.

Frälsning är något annat, det handlar om att lära känna Jesus personligen, att få sin synd förlåten och bli en ny människa. Det kan ingen religion åstadkomma.
fille sa…
Du skriver om människovärdet, säger du. Vari ligger människovärdet i att tvinga en ung flicka att behålla ett oönskat påtvingat barn, där barnets pappa även är flickans pappa?

Jag förstår bara inte hur man kan motarbeta abort. Om din fru blev våldtagen och gravid, skulle ni behålla barnet? en gång? Om det hände 15 gånger?
Berno sa…
fille,
exemplen du kommer med saknar relevans. De beskriver högst abnorma situationer. Den absolut främsta orsaken till abort i Sverige idag handlar om privatekonomin. Går det att sätta prislapp på en människas värde?

Jag försvarar absolut inte de avskyvärda handlingar du använde dig av i exemplen, vilka i sig visar på ett devalverat människovärde. Jag kan heller inte svara på hur jag skulle reagera inför olika situationer som kan uppstå. Det finns exempel jag läst om i media där abort varit enda utvägen för att rädda liv.