Gud har ingen "kyrka"

En av standardfrågorna vid studiebesök från diverse skolor brukar handla om vad det är för skillnad på Svenska kyrkan och er. Jag brukar svara att det är lättare peka på om det finns något vi har gemensamt. Svenska kyrkan har absolut ingenting med biblisk kristendom att göra. Det är en privatiserad fd statsapparat som räknar skog, pengar och antal medlemmar. Att det sedan finns gudfruktiga människor inom Svenska kyrkan är en helt annan sak. Det bästa råd man kan ge den som vill ta sin tro på allvar är att skyndsamt begära utträde.

Kyrkans frälsningslära är dessutom obiblisk. Ta exempelvis barndopet, där kyrkan menar att så länge barnet inte blir döpt enligt deras lära är det inte ett Guds barn. Kyrkan menar att Gud verkar magiskt genom det helgade dopvattnet.
Bibeln däremot talar om dopet som en lydnadshandling, efter att ha kommit fram till en egen övertygelse om sinnesändring och tro på Jesus. Då väljer man att låta döpa sig och begraver så den gamla människan i vattenmassorna.

Men, av Aftonbladets artikel att döma, spelar det nog ingen större roll idag på vad eller om man tror för att vara medlem, något som visar sig i många av kyrkans aktiviteter.
Kom ihåg: Den Lutherska kyrkan kan aldrig erbjuda en enda människa frälsning och evigt liv! Då måste den först överge sin lära och praxis.
Länk till Dagen

Kommentarer

Anonym sa…
oj, vilken tråkig och ledsam läsning. För mig betyder Svenska kyrkan så oerhört mycket, du väljer är se ett perspektiv och är helt oförmögen att se något annat. Skräder inte orden och fördömandet. Tur är Gud är stor i sin kärlek, den räcker nog till oss båda ...
Berno sa…
Som social gemenskap har den säkert stor betydelse för många.
Anonym sa…
... svårt att ta dig på allvar tyvärr. Du verkar tro att du har hela sanningen vilket tar sig rätt så smaklösa och respektlösa uttryck.
Berno sa…
Ingen människa har hela sanningen. Vad vi talar om är att Guds ord är sanning, vilket måste få vara vårt rättesnöre om vi ska komma rätt.
Anonym sa…
Jag är "rädd" för Kristna kyrkor som är inte FÖRFÖLJDA !
De ETABLERADE KYRKOR har avståt från Guds Ord dvs. Bibeln för att istället närma sig "samhället" dvs världen och dess korumperade satanstyrda politiska sysstemet !
Titta bara hur mkt. hedniska traditioner finns i Katolska kyrkan ! OM DET ÄR SANNT ATT HOMOSEKSUELA KAN "GIFTA" SIG I SVENSKA KYRKA.....JAG VET INTE OM VI KAN SNACKA LÄNGRE OM ATT DEN ÄR KRISTEN KYRKA....
Anonym... Om man inte tror att det man säger är sant, så borde man kanske försöka säga nåt annat? Man skriver väl inte en blogg där man säger: "Detta är min mening, men tro för allt i världen inte att det är sant!"
Allt jag skriver tror jag är sanningen, tills någon överbevisar mig om motsatsen. Så inbillar jag mig inte att jag är ofelbar - men jag säger ju knappast något annat än det jag tror är sant...

Och en kyrka som är en till intet förpliktigande trösteinstitution... Den är säkert bra för ett eller annat, men biblisk är den då rakt inte.
Anonym sa…
Hej igen vill bara sända dig en Hälsning i JESUS KRISTUS, Broder -Berno du är en av några få som syns på Webben som skriver på Svenska. Som fortfarande vittnar om att det finns några få troende kvar i Sverige som är Bibeltroende.. Nu i slutet på Satans Världsstyre, Innan GUD sätter upp sitt eviga Kungarike. Mvh JIMMY från Värmland..