Yttersta tiden är idag!

Redan aposteln Johannes lät meddela att han levde i den yttersta tiden. Han väntade Jesus tillbaka under sin tid. Likaså Paulus som inspirerande vänder sig till Tessalonikerförsamlingen med hoppet om att ”vi som då leva kvar ”, ska tillsammans med de som gått före, möta Jesus på skyn. Petrus skriver att Herren inte fördröjer uppfyllelsen av sitt löfte, men att han är långmodig och att han vill att fler ska bli frälsta.
Jesus själv lovade att han skulle komma tillbaka, men att få kommer att vänta honom. Tystnaden om Jesu tillkommelse är talande. För de flesta av jordens invånare blir hans tillkommelse likt en tjuv som kommer om natten. Ett ögonblicksverk, i ett nu. Hans dyrt köpta församling, alla de som tagit emot honom som sin Frälsare och blivit tvagna rena i hans blod, kommer den dagen att lyftas upp på skyn, Herren till mötes. Församlingen, Kristi brud, lever i parusin, och låter sitt liv formas utifrån det hoppet. Hon har sin blick riktad mot sitt himmelska hem. Tänk om han komme idag!

Bibeln innehåller många profetior varav en del ännu inte gått i uppfyllelse. Men då det gäller församlingens förhållande till Jesus, och hennes upptagande till himlen, finns det inga profetior som först måste uppfyllas. Det enda som skiljer bruden från hemfärden är ett kommandorop: Kom hit upp! Johannes, människa som du och jag, vittnar om hur han i ett ögonblick förflyttades från fångön Patmos, där han utstod lidande för Jesu skull, till att stå inför Guds tron i himlen.
I den yttersta tiden ska en man träda fram som Bibeln kallar för Antikrist. Johannes skriver att många antikrister redan har trätt fram. I Uppenbarelseboken 13 beskrivs ett scenario där ondskan tycks ha expanderat och genom bedrägeri har skaffat sig en total makt över mänskligheten. Genom tecken och under blir jordens inbyggare förförda att ge Vilddjuret sin hyllning, och att låta giva sig ett märke på högra handen eller pannan. Den totalitära myndighet som beskrivs är redan idag verksam. Vi behöver inte gå och vänta på något förrädiskt mikrochip eller något annat övervakande kontrollorgan. På många platser är förföljelsen mot kristna öppen och brutal. Hundratusentals kristna i länder som Kina, Indien, Nepal, Ryssland, Iran, Irak, Egypten osv. tvingas utstå en grym förföljelse. Den mest naturliga mötesplatsen för dessa kristna är husförsamlingen eftersom offentliga möten innebär förföljelse.

Hur är det i Sverige? Vi har mötesfrihet och yttrandefrihet, men... Hur är det med religionsfriheten för den som vill ta evangelium på allvar och leva ett gudfruktigt liv? Vilddjurets märke är mer utbrett och finns närmare än vi kan ana. Vi ber om väckelse samtidigt som vi skickar våra barn till utbildningsanstalter där en antikristlig läroplan styr undervisningen. Kristna friskolor skriver under på statens direktiv om att anpassa skolmiljön till att vara ”objektiv”, en objektivitet som berövar barnen Gudstron och deras identitet som pojke och flicka. Genustänkandet är förenat med direktiv som tvingar hela den offentliga sektorn att anpassa sig, från dagis och upp till landets högsta lärosäten. Förskolor informeras och informerar om att vi inte föds med något manligt eller kvinnligt utan det är den påverkande mijön som avgör.

Andra arbetsplatser är också styrda av detta genustänkande. Hela världen är i den ondes våld. Kristen vårdpersonal finner sig i att assistera vid aborter och att tiga vid någons dödsbädd istället för att tala om Jesus. Samvetet och trons principer kompromissas med för att inte förlora jobbet. Jobbet är något av en förutsättning för att kunna köpa och sälja. Så visst har Johannes rätt då han skriver om den yttersta tidens närvaro.
Uppmaningen att gå till Jesus utanför lägret blir påtaglig och närgången när man tänker på vad det innebär att följa honom i livets vardagliga händelser. Men det är värt priset.

Införd som ledare i Midnattsropet nr. 1-09

Kommentarer

Anonym sa…
Riktiga Kristna bör snart kapa alla relationer och band med den satanistiska världsordningen.
Dra ut ur övervakade städer och bo ute på landet. Försörja sig utan slveri till de satanskontrollerade multinationella företag.
För vissa blir det svårt och de kommer att vända blicken bakot ( som Lots hustrun i Sodoma )men om man inte gör de blir man förlurad.
Anonym sa…
wBerno!
Tack för dina sista inlägg på Aletheia. Jag skriver det här för jag ids inte skriva där mer, Haggaj hackar ju gång på gång på dem som inte har samma åsikter som han.

Mvh
mirre
Berno sa…
mirre, tack för de orden. /Berno
P-A Jonsson sa…
I snart 2000 år har man sagt att vi är i den "yttersta tiden".
Lennart sa…
Efter átt ha studerat bíbeln och andra skrifter är jag rätt säker på att vi lever i den yttersta tiden, dvs strax före Jesu andra tillkommelse.Alla profetior har gått i uppfyllelse, vad jag kan se.

Att ingen talar om det är ett stort tidstecken. Ett annat tekniken som bl a gör det möjligt att sprida budskapet genom TV och radio till alla nationer.

Men världsläget, moraliska läget, Israels läge och sekulariseringen men även koncentration av makten till FN och EU är saker som alla har uppfyllts rätt nyligen. Enhetssträvande för kyrkorna är också unikt.

Jag väntar (förgäves?) på att ett antal förkunnare nu "ropar" ut detta att Brudgummen kommer och väcker människor.
helen sa…
INNAN JEsus kommer tilbaka,måste Antikrist öppet träda fram...
Unknown sa…
Nu är det 2015 och Antikrist är i antågande. Ja Jesus kommer verkligen snart. Vi som är troende tackar Gud av hela vårt hjärta att vi tagit emot frälsningen. Våra hjärtan gör ont för vi vet att så många kommer att gå förlorade p g a att man inte får ngn kunskap om vem Jesus är.