Yefrey har fått hembud

Han har flyttat hem till Jesus, kungen han i en dröm fick möta en kort tid innan sin död.

För snart tre år sedan gjorde läkare en utvärdering, där man meddelade Yefreys mor, Andrea, att hennes son tyvärr inte skulle komma att leva längre än högst ett år till. Hans lungor var alldeles för förstörda, och hans hjärta skulle inte orka längre än så. Tiden gick och Yefrey överraskade läkarna flera gånger med att klara av svåra kriser där han mänskligt sett inte skulle haft någon chans att överleva. Hans kroniska sjukdom har dock satt starka spår och han har främst under det senaste året fått vistas så gott som hela tiden på sjukhus.
Under bakomliggande julhelg blev hans situation väldigt kritisk. Han blev akut mycket allvarligt dålig, och man fick ta honom till intensivvårdsavdelningen, där man först meddelade att han troligtvis inte skulle överleva. Syskonen i Santo Domingo, och även i Sverige, fick snabbt beskedet, och många bad för honom, under hans svåra tillstånd. Som så många gånger förut, tog sig Yefrey igenom detta också. Läkarna förstår inte hur, men än en gång lyckades han överleva. Han berättade sedan för oss om en dröm han hade haft under sitt mest kritiska tillstånd:
-Jag träffade en man som hade två vargar. Jag blev väldigt rädd, för vargarna ville mig illa. Men mannen sa till mig att jag inte skulle vara rädd – att de inte skulle gör mig någon skada längre. Sedan tog han med mig till ett stort hus där det bodde en kung. Mannen sa till kungen: ”Här har jag tagit med pojken till dig, och överlämnar honom nu till dig”. Men kungen svarade: ”Nej. Inte än. Än är hans tid inte kommen”.

I natt svensk tid kom dock hembudet. Ett Guds barn har gått före till de himmelska boningarna.
(Delar av denna text är saxad ur kommande nummer av Midnattsropet där Veronica Vidén rapporterar från missionsfältet)

Kommentarer

Anonym sa…
Verkligen ett gripande vittnesbörd!