Det magiska klockslaget

Varje år den 31 december klockan 12 på natten är det som att minnena väcks till liv. Vad har hänt och vad kommer att hända? Vad har blivit ogjort och vad kan göras bättre? Löften ges om sådant som gnager mest i samvetet. Måtte nästa år bli bättre på de områden jag misslyckats mest osv. Egentligen har det här ingenting med nyårsafton att göra. Tiden rullar på och utan att reflektera är vi redan inne i januari och det mesta verkar också rulla på som vanligt. Allt verkar återgå till det vanliga.

Det finns dock ett före och ett efter som är värt att skriva något om. Det handlar inte om årtal eller annat tidsbundna högtidsdagar men däremot om en helt ny början på ett nytt liv, en andra födelsedag, en ny födelse. Följande händelse åskådliggör vad som kan ske.

Två män var på vandring och de samtalade med varandra om hur deras livs stora förhoppning hade slagits i spillror. Några år tidigare hade de övergivit allt för att följa en man som kom till dem med löften om ett nytt rike. Denne man var nu död och därmed såg det ut som att hans följeslagare också hade förlorat slaget.

Efter en stund sluter sig en man omärkligt till dem under vandringen och börjar fråga vad de samtalar om. Reaktionen från de två var påtaglig; "Du måste vara en främling som inte vet vad som ägt rum här i trakten i dagarna, hur mannen Jesus blivit oskyldigt dömd och dödad på det mest förnedrande sätt." Mannen börjar då tala till dem på ett fängslande sätt, men trots samtalet kände de inte igen honom.

Efter en stunds vandring kom de fram till sitt mål och bjöd så in den okände mannen att dela en måltid tillsammans. Då tar mannen ett bröd, bryter det och tackar Gud... Med ens ser de vem han är. Jesus var uppstånden och han fanns nu mitt ibland dem.

Jesus försvann från deras sällskap men nu märks en annan ton i samtalet; "Var inte våra hjärtan brinnande då han talade till oss under vandringen!" Vetskapen om att det var Jesus som hade vandrat med dem under deras svåra prövningar gjorde att motgångarna kändes väldigt små. Jesus hade inte bara dött, nej, han var uppstånden från de döda. Precis på det sätt han själv tidigare hade förutsagt.

På liknande sätt kan du få vara med om hur ett förr fullständigt kan förvandlas så att det i ditt liv finns ett ögonblick du kan se tillbaka på. Den stunden, den dagen, det året mötte jag Jesus. Jag som trodde att han var död, men han lever! Och han har visat sig för mig på ett överbevisande sätt. Att ta emot honom är att bli född på nytt.

Åren kommer och går men att få minnas den dag Jesus flyttade in och förvandlade mitt liv gör att jag fylls med en obeskrivlig tacksamhet. Även då livets vandring varit tung, då problemen hopat sig och allt sett mörkt ut har det visat sig att Jesus aldrig varit långt borta.

Idag är frälsningens dag; söken Herren medan han låter sig finnas.

Kommentarer

Anonym sa…
GUDs fred - Broder Berno! Vi ser nu tydligt hur avkristnat Sverige blivit bara dom få sista åren, (TIDSTECKNET) precis så som det skall vara i ändens tid när JESUS KRISTUS - skall komma tillbaka för domen.
(Matt 24:21"Ty då skall det bli en så stor nöd att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma. Och om inte den tiden förkortades, skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas.
MVH Jimmy.
Anonym sa…
Guds Frid Broder Berno! Har undrat över det Ekumeniska mötet i Lyon Frankrike 2009, med tanke på den mörka natten- massakern och staden med sina mångfaldiga gudar! Sannerligen en mörk natt! Vi behöver mer än någonsin varna den svenska kristenheten och vara vaksamma i denna mörka tid! Den falska kärleksförkunnelsen för alltfler ut i ruin och ödeläggelse! Kolla wikipendia eller andra saiter ex. Ekumenik/Lyon osv. Fridshälsningar Leif Berg
Berno sa…
Jimmy, tack för kommentaren. Bibeln är enormt träffsäker då det gäller förutsägelser om vår tid. Något typiskt i våra dagar är att man skjuter sanningen om Jesu tillkommelse på framtiden. Man menar att vissa profetior först måste uppfyllas. Fridshälsningar med 1 Kor 15:51-52

Leif, vill passa på att tacka dig för alla dina inlägg. Hoppas allt är bra med dig. Jag har inte läst så mycket om Lyon 2009 ännu men blev sporrad att göra det efter din kommentar. Det är, som du säger, angeläget att varna för alla företeelser som drar människor bort från Jesus. Där är religionen med all sin tradition och sakramentalism en verklig bov i dramat. Gud välsigne dig!
Ekumeniskt möte 2009
Nu stundar ett "historiskt" möte år 2009 i den franska staden Lyon!
- Hill of lights, Hill of crows,black birds, glory osv. likställd med Mercury/Mångguderi, mytologi,kejserlig cult,(Rom/absolut,total,ovillkorlig, oinkränkt, not limited by law?Lacking breadth and originality! Catholicity! Universalitet!)/lysande, väldig, storartad, praktfull, överdådig, vidunderlig, pompös, grandios, storstilad, majestätisk- sekt, kult, fluga- en samling doctriner med religiös, filosofisk eller kulturell identitet/
sekt - göra förvirrad, galen, mani, raseriandfall, krackelera (develope a fine network of cracks)-förorsaka fraktur, attack, attentat osv.
Staden har mångguderi ex. Diana, Jupiter, mars, mercury,pluto, neptune osv. även mindre gudomar! Mercury en ängel/budbärare, handel, marknad, kommers, vinst, förtjänst, vinning, avans, handel och industridepartement-politik! Det latinska ordet är mercandise!
Lyon/ Staden är även känd för den svarta Bartolomeus-massakern/massmord! Här utförde Drottningmodern sina blodsdåd! Nu ska det Ekumeniska mötet få sitt säte här år 2009! Vad det ska innebära kan man bara ana sig till!
Den svenska kristenhete som går i armkrok med ekumenik och denna falska avart av kristendom gör sig skyldig till en förnekelse som kommer att få katastrofala följder för många liv!Det ligger nära till hands att erinra sig om vilddjurets märke och de som låter sig märkas därmed, domen som blir följden därav!
O att det svenska folket ville vakna innan det är försent!
Fridshälsningar Leif Berg.
Sverige i avfall!
Alltmer tvingas vi bevittna ett Sverige i avfall! De troende menar sig stå säkert trots den röta som genomsyrar snart sagt varje församling! Ekumenik, Påvedyrkan, Mariakult, Falsk kärleksförkunnelse, Framgångsteologi, Underhållningskristendom, njutningslystnad och avarter som man trodde ej var möjligt! Ser man vad som pågår i de Amerikanska mammondyrkande församlingarna med lyx och extra vagans så förstår man varifrån de svenska självpåtagna "herdarna" får sin näring! Bibeln blir alltmer föraktad man menar att den är dömande och det är sant så till vida att allt som är av köttet, världen och det som är falskt och oäkta blir belyst och avslöjat! Där kan man säga att bibeln är obarmhärtig! Men den är sann och visar allt i dess rätta ljus! Det är just det som är så avgörande i vår tid av ljumma och andligt insomnade församling av låt gå anda! Idag nyttjar man superlativen till bristningsgräns och ger sig själva så mycket beröm man någonsin mäktar allt för att kunna manipulera en skara av lycksökande statusjägare! Vi behöver avslöja mörkret mer än någonsin! Ty tiden är ond! Jesus vill rädda var och en som har ett öra till att höra vad Anden säger till församlingarna! Men är vi redo?