Sorg...

Finner inte ord för att uttrycka tillräckligt medlidande med de familjer som helt plötsligt förlorat sina barn i den tragiska händelsen där en skola med 700 elever rasade.
Detta drabbade folk! Först en obeskrivlig fattigdom som tvingar många att göra kakor av lera för att överleva, sedan fyra! svåra stormar, under en och samma säsong, som skördade hundratals människoliv, begravde en hel stad i lera, som orsakade att tusentals förlorade sina hem samt förstörde merparten av landets förväntade skördar.

Media över hela världen rapporterar om den förtvivlans smärta anhöriga ropar ut då bekräftelsen kommer om att just deras barn är döda. En mor som förlorat fyra barn säger gråtande att hon inte vill leva längre. Fortfarande saknas drygt 100 elever och anhöriga som ännu inte fått besked om just sina barns öde beder ivrigt om ett mirakel.

Sorg och förtvivlan präglar Haitis folk idag. En plötslig död har utan förvarning ryckt nära och kära från jordelivet. Ett tröstens ord mitt i smärtan är att förmodligen var flera av de omkomna frälsta, på Jesus Kristus troende. Dessutom fanns där många barn, och vi vet att de är hemma hos Jesus nu.

Urval av media som skrivit om katastrofen: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Uppdaterad information: SvD DN DagensPS SvT Dagen

Kommentarer

Anonym sa…
Tomma ord och hopp om att någon magisk kraft ska lösa allt är ingen tröst. Handling är tröst.

Handling kan man åstadkomma genom att blicka västerut över sundet och ta efter det som finns där.

Där är det inte Jesus som löser problem, utan folket, med egna händer. Det är bara så problem kan lösas.
Berno sa…
Vare sig tomma ord eller magisk kraft är till tröst. När det gäller hjälpa dem som är i nöd som exempelvis i denna situation är det handling som gäller.

En annan sak är det om de som lämnat jordelivet. De som då överlämnat sina liv till Jesus har förvissning om ett evigt liv. Det är tröst om nånting för dem som förlorat sina nära, och en förvissning.
Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig, han skall leva, om han än dör;