Mörkrets konsekvenser

Otäckt mörkt. Så kan man uttrycka de ständigt återkommande elavbrotten i Dominikanska Republiken. Alltsedan den globala finanskrisen bröt ut har den dominikanska regeringen haft svårigheter med att betala landets energiskulder till de privatiserade elbolagen. 200 miljoner US-dollar är vad som 0mgående måste delbetalas för att få igång tillräckligt många av de ca 20 stängda elverken.

Som en löpeld ökar brottsligheten och protesterna från delar av den drabbade befolkningen, som tar sig uttryck i skadegörelse, stenkastning och eldande av däck etc. Protesterna har hitills lett till flera dödsfall. Senast igår blev en 25-årig demonstrant ihjälskjuten av polisen.

Föräldrar vågar inte skicka sina barn till eftermiddagsskolorna eftersom de brukar sluta sina lektioner efter mörkrets inbrott. Kvällskurserna är så gott som inställda allihop.

Fler och fler företag uttrycker sin desperation över förlorade intäkter. Matbutiker klarar inte förvara kylvaror och exempelvis juiceförsäljningen har gått ner avsevärt. Idag diskuterades hur polisen har problem med att samordna sina patruller pga avbrotten. De vågar inte heller patrullera vissa utsatta områden eftersom det inte finns någon skyddande belysning.


Kommentarer

Anonym sa…
http://alertsweden.blogg.se/?tmp=09183743

Hälsningar i Kristus
Berno sa…
Hälsar dig detsamma! /Berno