Haitis kris förvärras

26 barn döda av undernäring i Haiti. Det är hjälporganisationen Läkare utan gränser som slår larm. Barnen uppges ha dött under de senaste två veckorna i landets sydöstra delar. Den hjälp som FN sänder täcker långt ifrån alla de akuta behov som finns efter att Haiti skoningslöst drabbats av flera svåra orkaner. Fortfarande befinner sig 800 000 människor i svår akut nöd i behov av all hjälp som kan uppbringas.

Fler än 700 personer har dött och ännu saknas många efter stormarna. Gonaives, en stad med drygt 100 000 invånare, är idag en spökstad, begravd i lera. Man tror att den aldrig någonsin kommer kunna byggas upp igen. Stormarna har förstört och på vissa platser även begravt hus, förstört skördar och dödat boskap. Enligt en rapport från SOS barnbyar är det mesta av landets skördar förstört. Exempelvis i Artibone-dalen, där man odlar 80% av landets risproduktion, finns det ingenting kvar.

Tusentals famlijer bor i undermåliga läger där bristen på rent vatten och mediciner bidrar till att smittsamma sjukdomar lätt får fäste.

Maranataförsamlingens mission i Dominikanska Republiken (spansk länk), Comunidad Maranata, gör nu ett upprop för att samla in hjälp till Haitis folk. Vi kan inte hjälpa alla men alla kan vi göra något. Bidra gärna genom att sätta in en gåva på Maranataförsamlingens pg-konto 44 10 05 - 6. Ange "Haiti" som ändamål. Välkommen höra av dig för att få ytterligare information.

Telefon Maranataförsamlingen: 08 - 98 56 83
Mail Comunidad Maranata: santodomingo@maranata.se

(Klicka här eller på fotot till höger för att komma till GPs artikel om svälten i Haiti)

Kommentarer