Det sunda förnuftet segrade

De flesta svenska tidningar som skrivit om hur Kalifornien avskaffat vigselrätten för homosexuella har gjort det med utgångspunkten att det skulle vara något negativt och upprörande som hänt. Istället borde man lyfta fram att beslutet fattades genom folkomröstning, där medborgarna med övervägande majoritet tydligt uttryckte sitt ja till att äktenskapet mellan en man och en kvinna är det som ska vara gällande.

Som första stat på jorden har Kalifornien på en plats där homovigslar varit tillåtet, röstat för en återgång till det naturliga äktenskapet. Något liknande lär väl knappast kunna hända i det sekulariserade Sverige?

Länkar till några av alla som skrivit: SvD DI Arbetarbladet MSN QX SR Sydsvenskan Dagen

Kommentarer

Rolf sa…
Vi lever visserligen i ett avkristnat land i Sverige men i en fråga som denna borde vi haft en folkomröstning inte en politikerfråga där beslut tas över huvudet på folket.
Som kristen kan man enbart visa sitt missnöje och försöka förklara varför det är fel med samkönade äktenskap.
Anonym sa…
Apropå vad Rolf säger så hade det inte gjort någon skillnad om vi haft en dyr folkomröstning om frågan eftersom en så stor och tydlig majoritet av befolkningen är för samkönades möjlighet till äktenskap. Nu slipper vi det eftersom det är en politikerfråga som de kan rösta igenom utifrån de mandat de fick vid det senaste valet och folkets vilja har genomförts.
Anonym sa…
"Common sense is the collection of prejudices acquired by age eighteen" -Albert Einstein
Rolf sa…
Hur vet vi att majoriten vill ha en förändring om vi inte haft en folkomröstning?
Politiskt kan det se så ut men det visar enbart vad partierna kommit överens om inbördes