Riv kyrkorna!

Riv kyrkorna och avskaffa prästerskapet. Församlingens uppgift är att måla Kristus och presentera Bibelns evangelium för människorna och inte att dölja budskapet bakom en massa obibliska attiraljer såsom utsirade krucifix, förgyllda helgonskulpturer eller ståtliga prästskrudar etc.

Gud bor inte i någon kyrka men däremot kan var och en som tror på honom bli ett tempel där Gud tar sin boning.

Den mest naturliga mötesplatsen att fira gudstjänst på är i hemmen. Finns inte ett enda exempel i Bibeln på att någon kyrka byggdes. Det är ett senare påfund när församling i allians med stat fick högre status och tilldelades rikedomar att förvalta. Då skapades dessa klyftor vi ser idag med altarringar, prästvigningar, påkostade byggnader etc.

Kommentarer

Rolf sa…
Den naturliga platsen borde väl ändå vara utomhus. I övrigt är det säkert riktigt att ritualer i samband med ikoner och skrudar kommit från de stater som haft stort inflytande på kyrkan genom tiderna. Genom klädesdräkt och ritualer och ikoner har man skapat en mystik som ingett respekt hos allomogen och därmed även underkastelse och lydnad av stat och kyrka.
John Olsson sa…
Den kyrkan som beskrivs i denna blogg är främmande för mig. Jag tillhör frikyrkor både i Sverige och USA där pastorerna har vanlig klädsel (ibland även jeans), är sig själva och beter sig naturligt och t.o.m. underhållande.
Berno sa…
john olsson, den känns främmande för mig också. Dock existerar den fullt ut, inte minst bland de större kyrkorna med romerska katolska kyrkan som praktexempel.
Anonym sa…
Sr glenn tycker det inte är så konsigt att bibeln inte skriver om när kristna samlades i kyrkor. Det fanns nämligen inga kyrkor, däremot samlades lärjungarna ofta i synagogan för att höra Guds ord. Det har som bekant gått två tusen år och på den tiden har man hunnit bygga en hel del kyrkor för att kristna ska mötas i bön och lovsång. Problemet är all byrokrati kyrkan är invecklad i, om man bara ville ha kyrkan öppen finns det mängder av frivilliga som ställer upp för att hålla kyrkportarna öppna för människor som söker Guds frid. Som troende behöver vi komma tillsammans och tron är inget enmansföretag utan en gemenskap, en kropp med många lemmar. Frid från avenyyn
Anonym sa…
Apg 2:44-45, svider i det själviska köttet... Fast framgångens innerliga glädje står i efterföljande verser, (46-47)..Du har rätt Berno..
L. Ove S.
Anonym sa…
Hej Berno!
Har med stort intresse och uppskattning! läst några av dina artiklar som jag råkade "surfa in på".

Det här om att riva kyrkorna var nästan som att läsa mina egna tankar, tack för de orden! Att älska Gud, att leva för honom, att växa till i gemenskap med Kristus och varandra är ingenting som kräver kyrkor. Men det kräver till GUD hängivna hjärtan. Tack för din röst i etern!
Berno sa…
Rutan, tack för din hälsning!