Jungfrun, jungfrun eller jungfrun? Vilka bekymmer

Tänk vad en liten fläck på stammen till en palm kan åstadkomma. I trädgården hos familjen Guzmán bildade en del av stammen en marialiknande figur vilket ledde till att skaror av hängivna katoliker strömmade till platsen. En del menade att det var Fátima-uppenbarelsens Maria med anor från 1917 som här uppenbarade sig, andra att det var Guandalope-maria vars legend sträcker sig till 1500-talets Mexiko och åter en annan grupp kallade fläcken för Vår helige moder Mercedes.

Går man förbi huset idag så syns de tre grupperingarna av sanna mariatillbedjare ivrigt dyrkande den stackars palmen i tron att det är "Kristi moder" som på det sättet uppenbarat sig. Hela samhället Salcedo i Dominikanska Republiken verkar ha fått ett rejält uppsving bland det katolska dominikanska folket.

Vissa ekumeniskt inriktade katoliker brukar påstå att de inte tillbeder Maria utan bara vördar henne. För den som besökt ett katolskt land går ett sådant billigt argument inte hem. Maria är för den hängivne katoliken vägen till Jesus. Ingen kommer till Sonen utom genom Maria.

Källa: El periódico Hoy

Kommentarer

Anonym sa…
Med uppriktig sorg i mitt hjärta läser jag dina inlägg om katolsk teologi. Varifrån kommer detta hat? Denna ovilja att förstå? Denna överlägsenhet och klappa-på-huvudet-attityd?
Vet du vad tillbedjan är?
Berno sa…
Jon, förklara gärna vad det är jag behöver förstå.