Trött på dyrt bredband?

Gör som Jean Carlos, bygg en egen internetmottagare. Kostnad: 0 kronor.

Jean bor ute i en svårtillgänglig landsbygd i Dominikanska Republiken. För att komma hem till honom måste man gå eftersom vägarna inte når fram till hans hus. Om det är en torr, fin dag är det möjligt att nå huset med hjälp av motorcykel.

Där, på den plats många valt att lämna pga att den ligger helt avskärmad från omvärlden och för att man måste gå några kilometer för att komma fram, har Jean byggt upp sin egen internetvärld. Det har inte kostat honom en krona, eller peso, som den lokala valutan heter. Med hjälp av en gammal aluminiumkastrull som låg och skräpade har han byggt sig en antenn som han placerat högst upp i en kokospalm, ca 15 meter upp. Bara att klättra upp i en sådan palm är ett konststycke enbart ett fåtal klarar av. En bit kabel och lite koppar hör
, enligt Listin Diario, också till ingredienserna.

WiFi-signalen han lyckats fånga upp utgår från en mast i ett närliggande område som resultat av ett program landets regering satsat på för att skapa större internetintresse bland befolkningen, något man verkligen lyckats med i det här fallet.

Kommentarer