Haitiske Yefrey i en av Santo Domingos sjuksalar

I en av Santo Domingos sjuksalar ligger en kroniskt sjuk haitisk pojke som heter Yefrey. Han har svårt att andas. Ena lungan fungerar inte alls och den andra är kraftigt begränsad. Under långa perioder måste Yefrey andas genom syrgas för att orka leva. För två år sedan gav läkarna honom max ett år att leva. Yefrey som hörde läkarens diagnos spände ögonen i honom och sa: "Det är bara Gud som vet hur länge jag ska leva."

Två år har gått och prövningarna har varit många, men idag, just den här dagen, är alla prövningar som bortblåsta. Yefrey firar sin 11-årsdag. Det var en glad patient vi mötte i sjuksalen som för dagen förvandlats till festsal med glada barn och vuxna. Ballonger prydde sängar och väggar och barnen sprang runt med varandra, de som orkade alltså.

Yefrey, som nu senast varit inlagd på sjukhuset i mer än tre månader, har ännu en gång återhämtat sig och mår idag så pass bra att hans läkare kan tänka sig skriva ut honom efter helgen. Dock med viktiga restriktioner. Sjukdomen finns där och är obotlig. Vad som egentligen behövs är en lungtransplantation och det är något som inte går att ordna här i landet.

Hoppas den här hälsningen kan komma Yefrey till hjälp på det sättet att du som läser texten och ser på bilderna också tänker på Yefrey i dina förböner. Hans familj, mamma Andrea och två mindre syskon, är mycket fattig och behöver all hjälp de kan få. Bistå gärna med vad du kan. Maranataförsamlingen i Stockholm förmedlar din gåva
pg 44 10 05-6

Som avslutning, lyssna gärna till Yefreys egen hälsning:

Kommentarer