Då skammen blir ärofull

Gayikonerna Jonas Gardell och Mark Levengood presenteras ofta i media som en förebild både inom kristenhet och politik. Nu senast har båda blivit promoverade på olika håll.

En ståuppkomiker som ägnar mycket av sin tid till att förvanska evangelium och göra spe av bibeltroende blir hedersdoktor vid teologiska fakulteten i Lund. Enligt tidningen Dagen frångick kollegiet annars gällande krav på enighet bland ledamöterna för att få igenom utnämningen och man ifrågasätter universitetets trovärdighet.

Av vilken anledning finns det ett sådant behov bland svensk kristenhet att anlita Jonas Gardell? Då han gav ut sin tidigare bok om gud reste han runt och höll föredrag bland samfunden som villigt öppnade sina kyrkolokaler. Nu när nästa bok planeras utgivning, en bok om Jesus, får han lika fin draghjälp från det religiösa Sverige.

I Stockholm har Mark Levengood utsetts till månadens stockholmare. Vid sidan om sitt arbete inom TV och radio är han nyutnämnd ambassadör för Unicef.

Båda representerar en livsstil som Guds ord varnar för. Båda är aktivister inom den homosexuella rörelsen och söker vägar in i i samhälle och kristenhet för att introducera och normalisera homosexuellt samliv.

Paulus skrev till romarna om hur skammen kom att bli ärofull i det romerska samhället. Beskrivningen kan mycket väl appliceras på Sverige idag:

Ty fastän de hade lärt känna Gud, prisade och tackade de honom dock icke såsom Gud, utan förföllo till fåfängliga tankar; och så blevo deras oförståndiga hjärtan förmörkade.

Kommentarer

Stina sa…
Ofattbart hur långt det gått. Nog kan det här vara med i Midnattsropet?
Stina
Berno sa…
Visst. Det är ju fakta.
Anonym sa…
Ja det är en skam, verkligen. Och vad säger Gud om det hela? Han måste vara så oerhört oerhört ledsen att se hur människor lever.
Han som vill ha alla för att sprida evangelium....
/maria
Berno sa…
Maria, Jesus sa: Skall väl Människosonen finna tro på jorden då han kommer? Han sa också att många ska komma i hans namn, utan att för den skull representera sanningen.

Vi får fortsätta sprida evangelium, till dess att han kommer!
Anonym sa…
Hej Berno. Ja vi skall fortsätta, fortsätta att sprida Guds Ord och Sanning, för det är det som behövs för en sargad värld.
Du vet och jag vet vad människor längtar efter och behöver.
/Jesus lever./
Maria