Aidsplågan utan lösning

AIDS! Minns i mitten av 80-talet då sjukdomen för första gången gjorde offentlig entré i västvärlden. Mitt i den blomstrande kampen för sexuell frigörelse utan gränser slog nyheten om aids ned som en bomb. De homosexuella organisationerna har sedan dess arbetat febrilt för att få bort fokus kring det promiskuösa samliv de förespråkar som skuld och smittkälla för aids.

Miljarder har satsats kring forskning för att få fram ett anti-aids-vaccin. Trots all ansträngning som gjorts har man ändå inte lyckats komma närmare problemets lösning. Aftonbladet rapporterar (och nu, 18 maj, även DN) om hur kriget mot aids kan vara förlorat, då läkemedelsföretaget Mercks test av vacciner inte gett önskat resultat. Snarare har de friska försökspersoner som medverkat utvecklat större mottaglighet för viruset. Vaccinet verkar alltså ha fått motsatt effekt.

Som vanligt är det den fattiga delen av befolkningen som får bära det verkliga lidandet. De få bromsmediciner som finns att tillgå har blivit en välfärdsvara.

22 miljoner i afrika lever idag hiv-smittade, 33 miljoner i hela världen. Av dessa har endast ca 3 miljoner tillgång till bromsmediciner. I Sverige har under senaste året antalet hiv-smittade ökat katastrofalt.

Aids är en sexuellt överförbar sjukdom vars konsekvenser borde ha varit en rejäl varningssignal mot den omoral som alltmer blir norm i vårt samhälle. Men att göra avsteg från en sodomslik sex- och njutningskultur som den vi har i Sverige verkar sakna tillräcklig motivation. Istället slår nu synden tillbaka och priset att betala dess konsekvenser är högt.

Kyrkans män välsignar pridefestivaler och drar ned dom och förbannelse över sig själva och över huvudstaden istället för att med Ordets auktoritet avslöja ondskan som representeras i dessa vidriga sammanhang.

Det finns ingen räddning för Sodom!

Länkar till den brittiska tidningen Independent som skriver om forskningen kring aids:
Is it time to give up the search for an Aids vaccine?
Money is not the answer to this problem

Kommentarer

Anonym sa…
Och nu skriver DN.se om det:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=771028
Berno sa…
Tack för länken. Lägger in den i blogginlägget./Berno